5 parkeerplaats lifehacks elke chauffeur vertrouwd mee moet zijn.

3 juli 2019

Activitatea șoferilor profesioniști este una dintre cele mai complexe. Oricine a avut cel puțin puțin contact cu profesia știe acest lucru. Indiferent dacă aveți 20 de ani de experiență sau sunteti un student care tocmai a luat un permis de conducere, cunoașteți aspectele profesiei. Iată câteva trucuri interesante care pot fi utile pentru fiecare șofer de camion.Această profesie este foarte complexa. Șoferii de camioane ar trebui să aibă toate caracteristicile unui șofer profesionist in adevarayul sens al cuvantului, să aibă numeroase calificări, să cunoască drumurile, să cunoască tehnologia. În plus, acesta trebuie să fie rezistente la stres, să fie rezistent la oboseala, sa fie punctual, atent, chiar si în zonele de parcare a camioanelor. Exista totusi cateva sfaturi care sunt utilizate cu succes de șoferii de camioane din întreaga lume.

    1. Iluminare

Iluminarea camioanelor joacă un rol foarte important în siguranța rutieră. Acest lucru înseamnă că trebuie să avem grijă de toate spoturile tot timpul. Dar ce să facem când lămpile devin decolorate? Folosiți pastă de dinți. Pentru a lumina (și reînnoi) spoturile de lumină, este suficientă o pastă de dinți simplă și ieftină. Doar puneți pe lampă și, fără a aștepta să se usuce, lustruiți cu o cârpă moale.

Este de remarcat faptul că cel mai bun efect va fi obținut prin utilizarea unei paste albe. Pentru a o aplica, utilizați o periuță de dinți veche (utilă pentru curățarea zonelor greu accesibile).

 

    1. Parbriz încețoșat

Unul dintre cele mai mari cosmaruri ale unui sofer este un parbriz in ceata. Acestea împiedică vizibilitatea și provoacă pericole pe șosea. Din fericire, tot ce ai nevoie este … un cartof. Pur și simplu frecați parbrizul cu un cartof tăiat în jumătate și neclaritatea va scădea imediat. Atât partea exterioară cât și cea interioară a parbrizului pot fi frecate. Această metodă este utilă în special în caz de vreme nefavorabilă;

->  Werktijd van chauffeurs. Pauzes bij continu rijden

 

    1. Umiditatea aerului

Din moment ce suntem pe subiectul unui parbriz in ceață, de asemenea, este important sa stim cum ne ocupam de umiditatea excesiva din aer. În acest caz, așternutul de pisică va ajuta. Doar pune-l într-o șosetă sub scaun.

Interesant, în loc de nisip pentru pisici, se poate folosi și sare cu granulație grosieră. Amintiți-vă că șoseta trebuie să fie bine fixată în cabină și nu trebuie să interfereze în timpul călătoriei;

 

    1. Parbriz murdar

Inutil să spunem că este responsabilitatea fiecărui șofer să se asigure că parbrizul din vehicul este curățat în mod corespunzător. Mai ales dacă fumăm în cabină – atunci parbrizul devine mai puțin limpede și ușor “încețoșat”. Acesta este greu de curățat, mai ales iarna pentru că nu îndepărtăm imediat gheața, este foarte dificil. Există lichide și cârpe speciale pentru asta, dar de ce să le cumperi dacă există ziare? Acestea nu lasă urme și elimină toate impuritățile.

Vrem doar să subliniem faptul că ziarul face minuni. Hârtia alunecoasă sau calcaroasă nu este adecvată pentru curățarea parbrizului. În Polonia, este mai bine să folosiți ziare precum Fakt, Angora, Gazeta Wyborcza (fără motive de propagandă). Cu toate acestea, în loc de lichide scumpe, puteti utiliza oțet obișnuit amestecat cu apă.

 

    1. Vizibilitatea vehiculelor pe timp de noapte

Noapte, drum de țară, pădure de jur împrejur. Pentru șoferi, aceasta înseamnă imediat vizibilitate tragică. De la distanță nu puteți vedea dacă vine o altă mașină de pe drum. Și când o observăm, deja orbim al doilea șofer cu lumina noastră. Și asta ar putea cauza un accident. Deci, cum putem preveni acest lucru și să reușim să acționăm farurile cu lumină de întâlnire? Foarte ușor: trebuie să privim cu atenție copacii de pe partea opusă a drumului. Dacă sunt iluminati, avem un alt vehicul în fața noastră, care va ieși în calea noastră in scurt de timp.

->  Werktijd van chauffeurs. Pauzes bij continu rijden

Activitatea șoferilor de camion înseamnă de obicei o munca grea, dar niciodata plictisitoare. Nu este o profesie ușoară, dar cu siguranță are numeroase aventuri, inclusiv dobândirea constantă de abilități noi. Acestea includ, de asemenea, diverse “trucuri”, care ulterior sunt utile în viața de zi cu zi. Cunoasteti astfel de trucuri? Trimiteți-le într-un comentariu sau în aplicația șoferului.